Praktijkboek Macrofotografie

Onlangs is het Praktijkboek Macrofotografie gepresenteerd. Met 192 pagina’s is het een omvangrijk werk geworden over alle ins en outs van de macrofotografie. Enkele hoofdstukken behandelen apparatuur en technieken, andere gaan specifiek in op een aantal soortgroepen (zoals vlinders, libellen en paddenstoelen), voorbereiding en ethiek. Ook is er een kalender met wanneer je bepaalde onderwerpen kunt fotograferen. En natuurlijk is alles geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal van meer dan 100 fotografen. 
Het is het derde boek in de reeks praktijkboeken van Birdpix/Nederpix. Eerder verschenen 'Vogelfotografie en 'Landschapsfotografie'. 
Ik ben als een van de hoofdauteurs bij het boek betrokken. Ik heb 4 hoofdstukken geschreven: Apparatuur, Scherpte, Amfibieën en reptielen, en het hoofdstuk 'Licht en belichting' samen met Leon Baas. De overige auteurs zijn: Arjen Drost, Joris van Alphen, Ron Poot en Jaap Schelvis. Verder zijn er kaders opgenomen met interviews met onder meer Misja Smits, Loulou Beavers en Johannes Klapwijk.
Een absolute aanrader voor zowel beginnende als gevorderde macrofotografen!