Latest news

Blogs on hold

Tuesday, 12 December 2017 00:00

Due to several causes (moving houses and an out-of-date website), I'm not succeeding writing blogs. Apologies for this.
I'm working on a new website. When this is ready I will pick up blogging again.

 

 

Nature Talks

Friday, 01 December 2017 16:08

There are no translations available.

 

In het najaar valt altijd de piek van het lezingenseizoen. Twee lezingen sprongen er dit jaar tussen uit voor mij. Allereerst het Nature Talks natuurfoto festival. Dit internationale happening vond plaats op 11 en 12 november. Het was een heerlijk festival. Twee dagen lang ondergedompeld in schitterende verhalen en prachtige beelden van sprekers uit binnen en buitenland. Hier heb ik een lezing gegeven over nachtfotografie, over mijn kijk op het fotograferen van sterren, vuurvliegjes, vleermuizen en nog veel meer. Als slot heb ik laten zien hoe ik bezig ben om padden 's nachts met groothoek te fotograferen, met de maan of sterren in de achtergrond.

 

Donderdag 30 november stond in het teken van de twee-jaarlijks Openbare Clubavond van VNF-Apeldoorn. Dit is niet zomaar een avond, maar een mini-festival. Met een serie goede sprekers, stands en veel gezelligheid. Met 400 bezoekers was het volle bak! Dit jaar zat ik in de organisatie, maar veel mooier nog, ik mocht ook een lezing verzorgen. Dat ging over vleermuizen. Ik heb de zal meegenomen in het leven van de vleermuis en heb besloten met een klein kijkje in de keuken. Het was een fantastische avond. Mocht je er niet bij zijn geweest, nu alvast een aanrader voor 2019.

 

Aan het Nature Talks festival is ook een fotowedstrijd verbonden: the Nature Photographer of the Year wedstrijd. Heel blij was ik toen bleek dat ik de winnaar bleek te zijn van de categorie 'Overige dieren'! Het beeld waarmee ik heb gewonnen was tevens heel toepasselijk. Dit was namelijk een van de nachtelijke groothoek-padden waar ik eerder die dag over had verteld. Mooier had het niet kunnen zijn!